Stripe raisuje dalších 70 milionů dolarů a posouvá svojí valuaci na dvojnásobek

StripeHQ_Photo©BruceDamonte_04
0Zobrazit komentáře

Stripe v tomhle roce vyrostl neuvěřitelným tempem. Začalo to hned první letošní investicí v lednu, kdy dokázal naraisovat bezmála 80 milionů dolarů a jeho hodnota tím vzrostla na 1,75 miliard dolarů. Včera, po uzavření Series D se k tomu připojilo dalších 70 milionů dolarů z rukou Sequoia Capital, General Catalyst Partners, Founders Fund, Khosla Ventures nebo Thrive Capital.

Stripe

Přečtěte si takéStartup Stripe získává obří investici 80 milionů dolarů. Jeho hodnota je nyní 1.75 miliardy dolarůStartup Stripe získává obří investici 80 milionů dolarů. Jeho hodnota je nyní 1.75 miliardy dolarů

Hodnota firmy tak vystoupala až na hranici 3,5 miliardy dolarů, což je na ani ne 5 let starou společnost, založenou dvěma bratry nepřekračujícími 30 let, obdivuhodné.

Je zajímavé sledovat, jaká je aktuálně situace na trhu mezi PayPalem a Stripe, i vzhledem k tomu, že se PP snažil už minulý rok, kdy byla valuace sotva na pětině, koupit Stripe za nespecifikovanou částku. To se mu ale nepovedlo a teď se zdá, že Stripe postupně integruje s mnohem zajímavějšími hráči na trhu, než 16 let starý PayPal, který drží krok s dobou o něco pomaleji.

Foto: Bruce Damonte

Diskuze (0)

Novinka

Anonym