YPlan získává v Series B dalších 24 milionů dolarů

yplan
0Zobrazit komentáře

Appka, která vám najde akci, na kterou večer zajít, je jen lehce přes 2,5 roku stará a za tu dobu si již získala přes 750 tisíc pravidelných uživatelů a spolupracuje s více než 1000 společnostmi pořádajícími akce. Nyní získává dalších 24 milionů dolarů od investičních fondů Octopus Investments, Wellington Partners, General Catalyst Partners nebo BaltCap, jak informuje CrunchBase.

yikyak

Přečtěte si takéRok stará anonymní appka Yik Yak získává 62 milionů dolarůRok stará anonymní appka Yik Yak získává 62 milionů dolarů

Celkově se podařilo za dobu fungování vybrat již 37,7 milionů dolarů a firmu to vystřelilo na valuaci v řádek stovek milionů. Zajímavé je, že prozatím funguje primárně na americkém trhu – konkrétně v San Franciscu, Las Vegas, New Yorku a nedávno se připojili i Edinburg nebo Londýn jako evropské centrum zábavy. Zaměřená je především na akce dnešní, maximálně následující večer. Peníze z investice by měly rozšířit nejen pokrytí, ale umožnit rezervovat na vzdálenější události.

Sám jsem si aplikaci zkusil právě ve Vegas a je pravda, že eventů tam bylo jen na jeden večer desítky – stačilo si vybrat, kliknout a koupit lístky, případně si projít akce zdarma. Vše je v jednoduché aplikaci, která je samozřejmě zdarma a personalizuje se přesně podle předvoleb uživatele.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym