Rok stará anonymní appka Yik Yak získává 62 milionů dolarů

yikyak
0Zobrazit komentáře

Je tomu víceméně rok, kdy byla světu představena anonymní „chatovací“ appka Yik Yak, která si velmi rychle získala na popularitě především mezi studenty na kolejích. Server WSJ informoval, že nyní se posunula rovnou na valuaci v řádech stamilionů dolarů, díky investici od Sequoia Capital ve výši 62 milionů dolarů (zhruba 1,37 miliardy Kč)

kikhh

Přečtěte si takéKik získává dalších 38 milionů dolarů a kupuje konkurenciKik získává dalších 38 milionů dolarů a kupuje konkurenci

Je faktem, že se Yik Yak od jiných chatovacích aplikací mírně liší. Povídat si můžete s kýmkoliv, kdo je v určitém okruhu kolem vás. Zprávy můžou obsahovat pouze 200 znaků a přicházejí zcela bez zobrazení identity, vlastně na ně ani přímo neodepíšete.Momentálně je Yik Yak dostupný na více než 1500 školních kampusech.

Logicky se taková volnost a anonymita setkala s problémy, kterým musel čelit třeba i Snapchat, vzor pro vznik Yik Yak. Ať už to bylo vyhrožování školním kampusům, psaní nevhodných zpráv a nebo soudní tahanice founderů o podíl.

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym