Facebook již brzy vypustí sociální síť pro business

2390914273_da19cc9362_o
0Zobrazit komentáře

Na WSJ prolétla zpráva o tom, že by Facebook mohl již od ledna 2015 řídit „staronovou“ sociální síť zaměřenou na firmy. Její pracovní název je „Facebook at Work“, tedy nástroj, který by měl umožnit zaměstnancům pracovat jednodušeji na společných projektech a využívat real-time chatu v existující síti kontaktů na Facebooku.

4259162368_0f9b2f0a32_b

Přečtěte si takéFacebook chystá novou anonymní appku. Půjde o další úspěch nebo fail?Facebook chystá novou anonymní appku. Půjde o další úspěch nebo fail?

Služba by měla být, alespoň pro začátek zcela zdarma a bez reklam, aby si Zuckerberg a spol. dokázali lépe udržet základnu uživatelů. Firmy se budou muset registrovat a poté přidělit jednotlivým zaměstnancům přístup. Facebook se tak bude snažit konkurovat službě Lync od Microsoftu, která se nedávno propojila se Skypem nebo toolu Slack, který byl nedávno oceněn na miliardu dolarů.

Fungovat by to celé mělo velmi primitivně a dost dobře bude spousta informací propojená přímo s hlavním Facebookovým účtem, podobně jako to funguje u správy stránek. Facebook na novém nástroji prý pracoval skoro rok a dlouhodobě ho testoval s různými společnostmi. Trochu s podivem se firma pouští do sociální sítě určené k práci, když hlavním důvodem snížení pracovní produktivity je právě ona sama.

Foto: Marco Paköeningrat / Flickr.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym