Jak se MasterCard snaží bojovat s Apple Pay vlastním řešením

applepress
0Zobrazit komentáře

MasterCard jako první kdysi přišel s bezkontaktními platebními kartami, ke kterým bylo mnoho asociací tak trochu skeptických, přesto se jim více než vyplatily. Ovšem je tam omezení v podobě nutnosti zadávání PIN kódu pro platby vyšší než 500 Kč (ČR), což je vlastně i jeden z důvodů, proč vznikl Apple Pay, se kterým má samozřejmě Mastercard navázanou spolupráci.

Screen Shot 2014-10-01 at 3.18.31 PM

Přečtěte si takéTaxi služba Tick Tack má konečně oficiální aplikace pro iOS a AndroidTaxi služba Tick Tack má konečně oficiální aplikace pro iOS a Android

Mastercard se však zároveň před pár dny spojil s norskou firmou Zwipe a zkouší NFC karty s integrovanou čtečkou otisků prstů.

GetThumbNail

Fungovat to tedy bude tak, že pokud budete v ruce držet kartu vy na příslušném místě (čtečce), platba proběhne bez problému. Otázkou je, co nastane a jak budou obě společnosti řešit problém více uživatelů na jedné platební kartě. V rámci Touch ID zabezpečení u Apple Pay to problém není, ale integrace pro karty MasterCard už může být problematická z toho pohledu, že firma Zwipe ani takové řešení nenabízí a všechna data jsou přímo na kartě.

Výhodou pro MasterCard je na druhou stranu fakt, že pokud náhodou narazíte na místo, kde neakceptují stále bezkontaktní platby, můžete zaplatit přes klasický terminál.

Momentální prototyp, který společnost představila je napájen ze zdroje baterie, což je značně omezující. Finální verze by ovšem měla být poháněna energií přímo z radiového signálu terminálu, tak jako klasické kreditní karty.

Zdroj: Zwipe.com, Foto: Apple Press Kit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym