PayPal a Ebay se rozcházejí! Co je hlavním důvodem?

4334997908_3e7cda0f97_b
0Zobrazit komentáře

Je to již skoro 12 let, co se PayPal připojil k největší aukční síni eBay za bezmála 12 miliard dolarů a i když se obě společnosti za každou cenu snažily zůstat pohromadě, tak jim to nakonec trochu neklaplo. Důvodů pro rozdělení bylo hned několik – prvním a tím nejdůležitějším byl raketový růst samotného PayPalu, který za dlouhé roky vystřelil směrem vzhůru a eBay nechal daleko za sebou.

5406303613_1e455419d8_b

Přečtěte si takéProč je důležité nabídnout zaměstnancům podíl ve vašem startupuProč je důležité nabídnout zaměstnancům podíl ve vašem startupu

Druhým důvodem je mírné ohrožení pozice eBay, jehož aktuální valuace se pohybuje v řádu 64 mld. USD, kdežto jeho nepřímého konkurenta Alibaba po nedávném IPO bezmála 280 miliard! Obě firmy tak budou nově vystupovat na burze nezávisle na sobě a chtějí si zachovat separátní růst.

Aby toho nebylo málo, můžeme se těšit na boj s novou platformou Apple Pay, která bude již od začátku silným konkurentem PayPalu. Rozdělení firem by mělo proběhnout zhruba ve druhé polovině roku 2015, s čímž budou souviset i zásadní personální změny ve vedení.

foto: oninnovation/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym