Co si myslí CEOs startupů ze Silicon Valley o investorech?

Michal PtáčekMichal Ptáček

6293322182_ef93aafbee_o
0Zobrazit komentáře

S hodně zajímavou studií přišla britská agentura YouGov, která dala dohromady názory CEOs ze Silicon Valley ohledně důležitosti VC investorů pro jejich startupy. Vyplývá z toho všeho hned několik bodů.

Investiční fond Andreessen Horowitz je tím úplně nejžádanějším mezi startupy a zakladateli. Následuje Sequoia Capital, KPCB, Accel, Greylock, Benchmark a USV.

in1

Nejžádanější investoři mezi startupy…

Za nejdůležitější věc, kterou investoři startupu přinášejí, zakladatelé považují: kontakty, znalost trhu, výpomoc/účast v příštích investičních kolech a důvěryhodnost…

in2

Nejdůležitější přínosy investorů pro startupy…

Zajímavé je pak porovnání uvažování mezi zakladateli prvního startupu vs těmi, kteří toho už za sebou mají více. Zatímco pro první skupinu je nejdůležitější trojice: kontakty, důvěryhodnost a znalost trhu, pro druhou skupinu to je s velkým náskokem právě již zmíněná výpomoc/účast v dalších investičních kolech.

in4

Co hledají zakladatelé prvního startupu vs zakladatelé několikátého startupu

Většina CEOs startupů si myslí, že přínos investorů z pohledu u nás často omílaného mentoringu není nijak důležitý a mimořádný.  Následující graf pak ukazuje, jak startupy hodnotí kvalitu mentoringu jednotlivých fondů. -2 je nejslabší, +2 nejlepší. Nejlépe se pak umístil opět Andreessen Horowitz.

in3

Jak dobře si jednotlivé fondy vedou v mentorování – 2 nejslabší, +2 nejlepší

Celou studii najdete zde.

hlavní foto: scobleizer/Flickr

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym