Čeští Strive o aplikaci pro Geekatoo, které právě naraisovalo 1,7 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

geekatoo

Geekatoo…

0Zobrazit komentáře

Americký startup Geekato, který si podobně jako například AngelCam Petra Ocáska prošel kalifornským akcelerátorem 500startups, před několika dny ohlásil novou investici ve výši 1,7 milionů dolarů. Na první pohled ne moc zajímavá zpráva, která se ale stane zajímavou v okamžiku kdy zjistíte, že se na vývoji Geekatoo podílí české vývojářské studio Strive (dříve uLikeIT). To pro Geekatoo, které v podstatě nabízí IT podporu pro domácnosti, momentálně řeší například vývoj mobilních aplikací, k čemuž nám kluci a holky ze Strive, konkrétně David Semerád, řekli něco víc.

Jak se Strive seznámil s Geekatoo? Co zakázce předcházelo?
Geekatoo a Strive propojil CEO HotelQuickly, který je dobrý kamarád s oběma zakladateli. Po prvním drinku v roce 2012 trvalo rok, než se Geekatoo dostalo do 500 Startups a stalo se z něj něco více než jen zábavný postranní projekt. Ihned po přijetí do 500 Startups mě pak Christian Shelton (CEO, Geekatooo) kontaktoval kvůli vývoji jejich mobilní appky.

14003755158_0381b44c00_o

Přečtěte si takéNaše zkušenost s kalifornským akcelerátorem 500startupsNaše zkušenost s kalifornským akcelerátorem 500startups

Ok, co Strive nakonec pro Geekatoo dělalo?
Pro Geekatoo jsme vyvinuli iPhone aplikaci a momentálně dokončujeme i Androidí appku.

Je aktuální situace okolo Geekatoo něčím zajímavá?
Geekatoo dostalo jednu z nejvyších investic přímo od 500 Startups ve svém semestru (500 tisíc dolarů seed investice, nyní 1,7 milionů dolarů, s tím že na obou se podílí právě i 500startups). To značí hrozně moc pro všechny okolo, protože 500 Startups k nim jako jejich mateřský inkubátor má nejblíže. Proto asi vědí, do čeho investují.

Jak se ti osobně podobná služba líbí? Dokážeš si něco podobného představit v ČR? Jsme národ kutilů, chtěl by někdo geeka?
Myšlenka Geekatoo je skvělá. Byť sám jsem mnohými považován za ajťáka, né uplně vždy se mi chce si všechno fixovat sám a když někdo dorazí ten samý den a ještě za rozumnou cenu, tak by to oslovilo i mě. A pak je tu dalších x stovek miliónů méně technických lidí, pro které je tahle služba úplně geniální. Myslím, že by to fungovalo i v ČR. Už to tu vlastně i je, jen to nikdo ještě neprovozuje tímto způsobem.

Trvá vaše spolupráce dál? Myslíš, že v rámci investice přijdou další novinky?
Určitě, Geekatoo je a pevně věřím, že bude náš dlouhodobý klient.

Co si myslíš o druhé, konkurenční službě Geek Squad, se kterou teď Geekatoo bude válčit?
Geek Squad koupilo BestBuy, takže co se inovace týče mají hodně svázané ruce. Proto si myslím, že Geekatoo pomůžeme je během krátké doby přejet :))

vodakzeifart

Jakub Vodák a Pavel Zeifart, kteří mají na starosti vývoj appky pro Geekatoo…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym