Wealthico, český startup, který sleduje vaše portfolio kryptoměn

wealthico-1
0Zobrazit komentáře

V červnu spustil tříčlenný tým z Prahy globální, webovou platformu Wealthico, která automaticky sleduje portfolio kryptoměn (Bitcoin, Litecoin atd.), akcií a dalších základních komodit. Zeptala jsem se zakladatele Karla Javůrka na pár otázek, abychom se o Wealthico, které v současnosti funguje na bázi freemium modelu s platbou v BTC, dozvěděli více.

Jak Wealthico funguje?

Uživatel si vybere druh a množství kryptoměn, které vlastní a pomocí jednoduchých kartiček vidí aktuální hodnoty, osobní graf vývoje i celkový přehled jmění. Wealthico dokáže automaticky sledovat hodnotu na dané adrese kryptoměny u více než 180 kryptoměn pro každého uživatele zvlášť. V takovém rozsahu to zatím nikdo na světě nedokáže. V případě poklesu, či jiných změn hodnoty na dané adrese, můžeme také poslat upozornění.

Kdo teda Wealthico používá?

Wealthico používají nejen držitelé kryptoměn, ale i ti, co pravidelně obchodují. Nyní pracujeme na přidávání podpory největších směnáren, takže i když obchodujete na různých směnárnách, na Wealthicu můžete mít „big picture“ přehled všeho a o to nám jde především. Soustředíme se i na uživatelský zážitek a jednoduchost rozhraní, v čemž máme poměrně velký náskok oproti konkurenci.

Wealthico-overview

U kterých komodit a měn dokážete měřit hodnotu?

Bitcoin, Litecoin a 300 dalších. Skoro každý den přidáváme nové, protože jich vzniká opravdu mnoho. U více než 180 z nich navíc dokážeme sledovat hodnotu na dané adrese, takže uživatel může vidět i příjmy a výběry bez nutnosti přepisování. Vše se děje automaticky a je uloženo v rámci historie grafu. Akcie podporujeme z klasických burz, komodity v podobě zlata, stříbra a platiny jsme zatím přidali spíše jako test.

Odkud berete data o cenách a jak jsou aktuální?

Využíváme největší směnárny. Ceny už jsou poměrně vyrovnané a rozdíly malé. V základu ukazujeme v grafu nejméně hodinové průměry. Nejde nám o nahrazení či konkurenci směnáren v reálném čase, ale spíše o větší nadhled.

Kolik vás je v týmu a jak dlouho už na Wealthico pracujete?

Máme tří členný tým, ale spolupracujeme i s dalšími externisty. Stále hledáme další nadšené programátory, které už nudí dělat neustále kopie a chtějí pracovat na něčem novém. Na něčem, co třeba ještě neexistuje a má velký potenciál do budoucna. Na Wealthicu jsme jinak začali pracovat v lednu a betu jsme představili v březnu. Oficiální ostrý start byl v červnu. Tento měsíc jsme představili i první verzi aplikace pro Android, kterou si můžete stáhnout zde.

IMG_3102

Přečtěte si takéPavel Kacerle: Čech, který tvořil vizuální efekty pro filmy jako Iron Man nebo Captain AmericaPavel Kacerle: Čech, který tvořil vizuální efekty pro filmy jako Iron Man nebo Captain America

Kdy tě vlastně prvně napadlo celou platformu vytvořit?

V oblasti kryptoměn se pohybuji poměrně dlouho a hledal jsem produkt/službu, který na trhu chybí. Sám jsem řešil problém s přehledem o aktuální hodnotě přepočítané na množství, který přišel s nástupem velkého množství kryptoměn. Stejný problém řešili i ostatní, což je také důvod, proč už máme i první platící uživatele.

A co plány do budoucna?

To-Do list máme obrovský :-) Máme v plánu nejen věci v rámci B2C, ale i věci zajímavé pro B2B. Vidíme obrovskou konkurenci v oblasti směnáren a peněženek, kterých se v poslední době vyrojilo více, než slevomatů. My chceme jít ale jinou cestou a být univerzálním a multiplatformním místem, se kterým se uživatel dostane do styku. Tvoříme platformu, do které si napojíte různé peněženky a směnárny. Vzhledem k tomu, že je podle nás technologie blockchainu a kryptoměn obecně podobně velkou revolucí jako internet sám, zkoumáme i další možnosti využití. Některé mohou udělat i revoluci v jiných oblastech (přihlašování, financování firem a startupů a další).

Diskuze (0)

Novinka

Anonym