Je to tady. Snapchat se blíží 10 miliardové valuaci v dolarech

Michal PtáčekMichal Ptáček

10595046036_e8e06b87fa_k
0Zobrazit komentáře

Stále žhavá chatovací aplikace Snapchat by brzy mohla rozšířit exkluzivní klub startupů, jejichž hodnota dosahuje 10 miliard dolarů a zařadit se tak po bok gigantů jakými jsou Airbnb nebo Dropbox. Vyplývá to alespoň z nejnovějších investorských námluv, které monitoruje magazín Bloomberg. Podle nich totiž zakladatelé Snapchatu velmi vážně jednají s čínským gigantem Alibaba o dalším kole investic, které by celou appku posunulo právě k magické valuaci 10 miliard dolarů.

inmite_113

Přečtěte si takéAVAST opravdu koupil pražskou vývojářskou společnost InmiteAVAST opravdu koupil pražskou vývojářskou společnost Inmite

Do dnešního dne jinak Snapchat na investicích získal 163 milionů dolarů a perličkou je mimo jiné fakt,  že jedním z původních investorů je i čínský Tencent, který je samozřejmě na lokálním i globálním poli největším konkurentem právě zmíněné Alibaby. Vysokému zájmu investorů se jinak není co divit. Podle oficiálních čísel si například v květnu tohoto roku uživatelé Snapchatu posílali v průměru okolo 700 milionů fotek a videí denně.

foto: tedmurphy/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym