Akvizice gigantů! Zillow kupuje konkurenční portál Trulia za 3,5 miliardy dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

Zillow_1
0Zobrazit komentáře

Tak tuhle novinku asi nikdo nečekal. Dvojice nejpopulárnějších a největších amerických portálů s nabídkami nemovitostí, totiž upekla poměrně v tichosti gigantickou akvizici. První jmenovaný Zillow, totiž konkrétně kupuje konkurenční portál Trulia za 3,5 miliardy dolarů v akciích, o čemž obě strany informovaly prostřednictvím oficiální tiskové zprávy.

Zillow_1

Přečtěte si takéZillow ohlašuje finanční výsledky za první kvartál tohoto roku. Jak se mu daří?Zillow ohlašuje finanční výsledky za první kvartál tohoto roku. Jak se mu daří?

Důležité je, že oba portály, které si od akvizice slibují především rychlejší přístup k inovacím a také ušetření celkových nákladů, dále budou fungovat odděleně a ponechají si tak stávající značky. Pro zajímavost, Zillow momentálně eviduje okolo 83 milionů uživatelů měsíčně, Trulia pak 54 milionů uživatelů měsíčně. Zajímavý na těchto číslech je také fakt, že polovina uživatelů portálu Trulia nenavštěvuje Zillow a 2/3 uživatelů Zillow zase naopak nepoužívají produkty od Trulia.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym