Airbnb a jeho vliv na San Francisco

Michal PtáčekMichal Ptáček

airbnb2
0Zobrazit komentáře

Americký magazín San Francisco Chronicle, dal dohromady hodně zajímavý report týkající se vlivu pronajímacího portálu Airbnb na trh s ubytováním v San Franciscu. Ačkoliv samo Airbnb přesný počet nemovitostí v nabídce nezveřejňuje, z analýz, které si SF Chronicle nechalo vyhotovit vyplývá, že v San Franciscu je přibližně 4 978 nemovitostí, které jsou nabízeny jejich majiteli právě přes Airbnb.

sf_1

Přečtěte si takéAnti-tech protesty v San Franciscu pokračují. Dalším terčem je Tom Fallows z GoogluAnti-tech protesty v San Franciscu pokračují. Dalším terčem je Tom Fallows z Googlu

Nejaktivnější je v tomto ohledu čtvrť Mission District se zhruba 34,000 obyvateli, z jejíž okolí najdete na Airbnb zhruba 681 míst k pronájmu, což je pro představu z pohledu kapacity zhruba to samé, jako naplnění dvou hotelů Marriott na Union Square. Většina pronajímatelů, tj. 86% pak na Airbnb nabízí jednu nemovitost, zbytek tedy 14%, dvě a více nemovitostí.

Bude určitě hodně zajímavé sledovat, kam se v budoucnu celý koncept sdílené ekonomiky posune a především, jak budou s přibývajícím tlakem reagovat tradiční hráči z oboru, tj. hotely a podobně. Dosavadní opatření a obstrukce totiž evidentně nefungují… :)

airbnb

Jednotlivé čtvrti v San Franciscu seřazené podle množství nemovitostí nabízených přes Airbnb

airbnb2

Čtvrti v San Franciscu seřazené podle ceny za noc u nemovitostí nabízených na Airbnb

foto: San Francisco Chronicle

Diskuze (0)

Novinka

Anonym