Seznam oficiálně spouští nové Mapy.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

mapy
0Zobrazit komentáře

Už začátkem dubna vypustila česká internetová jednička Seznam.cz, k otestování novou verzi svého portálu Mapy.cz. Prostřednictvím této betaverze představil Seznam spoustu nových funkcí včetně 3D map, haptických map pro nevidomé osoby nebo také novinku s názvem Panorama, která je v podstatě obdobou Google Street View.

mapy_1

Přečtěte si takéSeznam spustil nové Mapy.cz. Prozatím v beta verziSeznam spustil nové Mapy.cz. Prozatím v beta verzi

Po více než dvouměsíčním testování dnes každopádně Mapy.cz zamířily do ostrého provozu, o čemž Seznam informoval prostřednictvím svého blogu.

Bylo zajímavé sledovat, jak popularita zkušební verze webu mezi uživateli roste. Na začátku jsme zaznamenávali přibližně stovku uživatelů denně. V posledních dnech toto číslo vzrostlo až na cca 10 000 lidí, kteří denně navštívili betaverzi a nechávali nám důležitou zpětnou vazbu. Té jsme měli opravdu hodně a postupně zapracovali většinu postřehů. Co nás těší je fakt, že šlo převážně o pozitivní reakce, nebo požadavky na úpravy, které jsme měli nebo máme v plánu dodělat,“ řekl Martin Fuks, manažer produktového týmu Mapy.

Nové Mapy.cz zároveň brzy ve spolupráci s nově vznikající službou Bileto.cz (brzy si představíme), spadající do stáje Jakuba Havrlanta a jeho fondu Rockaway, přinesou možnost přímého nákupu jízdenek…

Tlačítko pro přímý nákup jízdenky přes Bileto.cz přibude, jakmile služba přejde do ostrého provozu. Nicméně se nám podařilo zakomponovat vyhledávání vlakových spojů, takže si uživatel může snadno naplánovat svoji cestu,“ řekl Aleš Vitinger, produktový manažer Mapy.cz.

Na novou verzi Mapy.cz, jinak podle Seznamu už brzy navážou i aktualizované verze mobilních aplikací pro iOS, Android a Windows Phone.

mapy3D

3D mapy…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym