Chicagské Airbnb pro parkování získává investici ve výši 4,5 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

spothero
0Zobrazit komentáře

O startupu SpotHero sídlícím v Chicagu, jste s velkou pravděpodobností nikdy neslyšeli. V praxi se však jedná o hodně užitečnou službu, kterou rádi využijete v případě, že čelíte často pekelným situacím s nedostatkem parkovacích míst v některé z velkých amerických metropolí. SpotHero, které aktivně funguje v Chicagu, New Yorku, Washingtonu DC, Bostonu, Newarku, Baltimoru a Milwaukee, totiž eviduje seznam volných parkovacích míst/garáží, které si můžete kdykoliv přes iOS nebo Android aplikaci za velmi výhodné ceny na denní až měsíční bázi pronajmout.

Důležitý fakt, který můžu potvrdit je ten, že služba v praxi opravdu skvěle funguje. Jednoduše zarezervujete parkovací místo v lokalitě, kterou potřebujete a následně obdržíte fotku a instrukce, jak se na konkrétní parkoviště dopravit. Na místě poté naskenujete QR kód potvrzující vaši rezervaci a to je vše. Aplikace funguje velmi dobře například v turistických lokalitách nebo centrech měst, kde není problém tímto způsobem za parkování denně ušetřit až desítky dolarů. To vše vědí samozřejmě i investoři (Chicago Ventures, Bullpen Capital, Battery Ventures, OCA Ventures, Pritzker Group Venture Capital, Lightbank, G2T3V, e.ventures, Draper Associates a 500 Startups), kteří aktuálně do SpotHero nainvestovali dalších 4,50 milionů dolarů.

Investice, o které autoři služby informovali prostřednictvím oficiálního blogu, pak bude využita především k rozšíření SpotHero do dalších lokalit, včetně Los Angeles nebo San Francisca, z čehož bude mít určitě radost i kalifornský Rasťa Turek :), který se shodou náhod o inteligentní platformě na parkování zmínil včera na svém blogu v souvislosti s článkem na téma: 3 multi-miliardove trhy pre vas startup.

Screen Shot 2014-05-20 at 1.21.48 PM

Přečtěte si takéRasťa Turek oficiálně spouští video startup Pexeso a nabídky k prodeji se již hrnou…Rasťa Turek oficiálně spouští video startup Pexeso a nabídky k prodeji se již hrnou…

SpotHero, které si prošlo akcelerátory Techstars a 1871, jinak na investicích celkem získalo už 7,50 milionů dolarů.

spot_hero_tym

SpotHero tým…

photo-1

SpotHero…

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym