České herní studio Geewa ohlašuje obří investici ve výši 4,2 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

geewa_1
0Zobrazit komentáře

České herní vývojářské studio Geewa, které stojí za multiplayer hrami jako Pool Live Tour nebo Age of Defenders, ohlašuje nejen na české poměry zajímavou novinku. Geewa totiž od investičního fondu Springtide Ventures spadajícího pod KKCG Karla Komárka mladšího, získává investici ve výši 4,2 milionů dolarů.

Společnost o investici informovala prostřednictvím tiskové zprávy, podle které bude tato na české poměry gigantická částka, použita především k dalšímu růstu a rozšíření herního portfolia studia na více platforem.

angry

Přečtěte si takéTvůrcům Angry Birds klesl zisk o více než polovinu na 36,5 milionů euroTvůrcům Angry Birds klesl zisk o více než polovinu na 36,5 milionů euro

Nejedná se jinak o první investici, která do Geewy, jež eviduje okolo 10 milionů aktivních hráčů měsíčně, putuje. V minulosti do společnosti totiž investoval například polský investiční fond MCI Management a také několik angel investorů v čele s Klaas Kerstingem (Gameforge, flaregames) nebo Paul Heydonem (Unity, Supercell).

Za CzechCrunch míří do Geewy každopádně velká gratulace.

foto: Geewa

Diskuze (0)

Novinka

Anonym