BuzzFeed se prý připravuje na monstrózní investici ve výši 200 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

BuzzFeed HQ

photo by Scott Beale / Laughing Squid This photo is licensed under a Creative Commons license. If you use this photo within the terms of the license or make special arrangements to use the photo, please list the photo credit as „Scott Beale / Laughing Squid“ and link the credit to http://laughingsquid.com.

0Zobrazit komentáře

Stále oblíbenější bulvární web BuzzFeed, u nějž se inspirovalo například i české G.cz Honzy Barty, se údajně připravuje na obrovskou investici. Jako první o tom informoval technologický blog VentureBeat, podle kterého by tento dnes už americký fenomén měl v aktuálním investičním kole získat něco okolo 200 milionů dolarů, čímž by se celkový objem jeho investic posunul na přibližně 246 milionů dolarů.

8692674197_87dc05ba0c_b

Přečtěte si takéDisney prý chtělo koupit BuzzFeed. Majitelé odmítli, protože si ho cení na 1 miliardu dolarůDisney prý chtělo koupit BuzzFeed. Majitelé odmítli, protože si ho cení na 1 miliardu dolarů

Zatím poslední investici BuzzFeed získal v lednu 2013, konkrétně pak 19,3 milionů dolarů, při valuaci 200 milionů dolarů. Pokud tedy aktuální investiční kolo nabere reálných parametrů, je při jednoduchých počtech celkem dost pravděpodobné, že se můžeme těšit na další firmu s miliardovou valuací v dolarech.

Co se ostatních čísel týče, loni v listopadu BuzzFeed oficiálně oznámil, že překročil hranici 130 milionů unikátních návštěvníků měsíčně…

BuzzFeed_web

BuzzFeed…

hlavní foto: se svolením Scott Beale/Laughing Squid

Diskuze (0)

Novinka

Anonym