Řidiči Uberu protestovali před jeho sídlem v San Franciscu. Chtějí více peněz

Michal PtáčekMichal Ptáček

sf_2
0Zobrazit komentáře

Oblíbená „ride-sharing“ služba Uber, přibližně před týdnem spustila svůj nový program, který vybízí řidiče konkurenčních služeb k tomu, aby přes Uber, konkrétně jeho nízkonákladovou platformu UberX provedli alespoň jednu testovací jízdu, za což následně dostanou 500 dolarů. Podle Uberu totiž může plně vybavené auto v programu UberX ročně vydělat až 100 tisíc dolarů, což je pro řidiče dostatečný důvod k tomu, aby konkurenční služby opustili a přešli právě pod jeho křídla.

Ne všichni, kdo pro Uber pracují, si to ale tak úplně myslí. Dokládá to i včerejší protest zhruba stovky řidičů před sídlem Uberu v San Franciscu, který zachytila redaktorka magazínu Time, Katy Steinmetz

Jedním z hlavních důvodů protestu bylo například nedávné zvýšení provize Uberu z každé jízdy zpět na 20 procent. Služba si přitom ješte nedávno od svých řidičů brala pouze pětiprocentní provizi, byť v tomto případě šlo o předem ohlášenou a dočasnou záležitost. Připočtěte k tomu ale ještě další poplatky, které služba zavádí (například tzv. jednoprocentní bezpečnostní poplatek, který platí zákazníci a který slouží k důkladnému prověření řidičů) a oheň je na střeše.

Fotky z protestu…

foto: prayitnophotography/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym