Brněnští Two Bits spouští novou verzi svého cestovatelského startupu Tripomatic. Takhle vypadá

Michal PtáčekMichal Ptáček

hlavni
0Zobrazit komentáře

Český cestovatelský startup Tripomatic, za kterým stojí brněnský tým Two Bits pod vedením Barbory Nevosádové a Lukáše Nevosáda, přichází po více než roce vývoje s úplně novou webovou verzí. Ta kromě několika nových funkcí, přináší především modernější, čistější a 100% responsivní uživatelské prostředí, které je nyní více sjednocené s mobilními aplikacemi pro iOS, Android a Blackberry, které Tripomatic nabízí (například odstranění tlačítek a nepřehledných menu, které nahrazuje jednoduchý, postranní sidebar), tak aby bylo možné plánovat cesty v podstatě na jakémkoliv zařízení i bez nutnosti stahovat  právě některou z výše uvedených aplikací.

Změny se dotkly také technického pozadí projektu.

„Protože chceme, aby zážitek z používání aplikace byl pro uživatele co největší, chceme mít aplikace nativní. Bohužel se ukázalo, že pokud máme více nezávisle naprogramovaných aplikací, tak dochází jednak k problémům v tom, že se opakují ty stejné chyby na všech platformách a také, že každou featuru musíme psát zvlášť pro každou platformu. Proto máme na serveru API, které slouží pro ukládání dat a s tímto api komunikuje naše společné aplikační jádro napsané v Javascriptu. Nativní aplikace je potom vlastně jenom taková jednoduchá obálka nad tímto jádrem sloužící pouze pro prezentaci. To javascriptové jádro je zkompilovaný javascript, který navenek zpřístupňuje rozhraní a klientské aplikace volají jednotlivé metody z tohoto rozhraní. Na webu je tato klientská aplikace opět javascript a na mobilech je to nativní aplikace, která má toto jádro v sobě a distrubuuje se společně s ním“, říká Barbora Nevosádová

Tripomatic, který pokrývá více než 400 destinací po celém světě, má jinak momentálně určitě slušně našlápnuto. Mobilní aplikace projektu totiž dosahují 200 tisíc stažení měsíčně, s tím, že přes službu uživatelé každý měsíc naplánují okolo 300 tisíc cest.

02-attractions on map
12-starting a new trip
13-multi destination trip
03-attraction detail

Diskuze (0)

Novinka

Anonym