Jak to vypadá v pražských kancelářích českého startupu GoodData?

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Českoamerickou společnost GoodData, která se pod vedením Romana Staňka vypracovala mezi jednoho z nejvýznamnějších globálních hráčů v oblasti Big Data, asi netřeba podrobně představovat.

GoodData, kteří zaujali i známý investiční fond Andreessen & Horowitz, a kteří na investicích získali už více než 70 milionů dolarů, jsou fyzicky přítomni hned v několika zemích a městech včetně San Francisca (sídlo), Portlandu nebo australského Melbourne. Jednou z důležitých součástí firmy jsou pak samozřejmě i vývojářské kanceláře v pražském Karlíně, v budově Danube House. V prostorech o rozloze 1 400 m2, které developer vybavil běžným způsobem, GoodData ale postrádali vlastní identitu, a proto bylo žádostí o změnu pověřeno architektonické studio Monom.

„Jelikož zadání neumožňovalo výrazněji zasahovat do již hotových kanceláří, naše snaha byla narušit neosobní charakter místa. Záměrem úprav bylo především posílení firemní identity, orientace, podpora hravosti, kreativity a soutěživosti zaměstnanců. Proto návrh klade důraz na variabilitu interiéru, jehož uživatelé se stávají spoluautory – ať už se jedná o stěny v kantýně, na které se dá kreslit křídou, či sestavení vlastního tvaru, vhodného pro práci, nebo odpočinek, z kostek tetris. Nešlo jenom o efekt, hledali jsme konkrétní možnosti alternativní polohy při práci – vysoké pracovní stoly, nízké pohodlné sezení, práce v malých týmech. Část další zóny je pojata jako fotbalové hřiště, kde klávesnici a myš na chvíli vystřídají branky, body a vteřiny. Vizuálního sjednocení celého prostoru je docíleno orientačním systémem, který „linkuje“ jednotlivé části openspace pro lepší komunikaci v rámci firmy i pro orientaci návštěvníků. O ilustrace na stěnách se pak postarala dvojice Franta Böhm“, dodává Michal Bernart ze studia Monom.

monom_GoodData_offices (16)

K řediteli po červený…

monom_GoodData_offices (13)
monom_GoodData_offices (12)

Tetris…

monom_GoodData_offices (11)
monom_GoodData_offices (9)
monom_GoodData_offices (8)

Relax room…

monom_GoodData_offices (7)
monom_GoodData_offices (5)
monom_GoodData_offices (4)

Kantýna…

monom_GoodData_offices (3)
monom_GoodData_offices (2)

Recepce, kombinace vyhozených europalet a kapoty z kompozitu…

Foto: Richard Strelák

Diskuze (0)

Novinka

Anonym