Čínský eshop s chovatelskými potřebami získává investici ve výši 25 milionů dolarů. Zapojil se i Goldman Sachs

Michal PtáčekMichal Ptáček

boqii_1
0Zobrazit komentáře

Další zpráva o velké investici přiletěla tentokrát z Číny, to když šanghajský projekt Boqii, který funguje z větší části jako obchod s chovatelskými potřebami a z menší části jako komunitní portál pro chovatele, právě dokončil druhé investiční kolo, ve kterém získal 25 milionů dolarů.

Podle magazínu Tech In Asia pocházela většina investorů z USA a navíc by mezi nimi měla opět být banka Goldman Sachs, která už loni do projektu nalila nižší desítky milionů dolarů.

Pikantní na celé věci je především fakt, že pouze 7% čínských domácností vlastní psa a pouze 2% domácností kočku, čímž se ale při velikosti Číny i tak dostáváme na obrovské číslo 51 milionů domácích mazlíčků (psi+kočky). Jen pro porovnání, například v USA vlastní minimálně jednoho psa 40% domácností, což dává jasně tušit, jak velký potenciál vlastně čínský trh s chovatelskými potřebami má. Podle aktuálních dat totiž meziročně roste o 10% s tím, že jeho velikost je odhadována na 1 miliardu dolarů. Celosvětově je to pak 96 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym