V jakých zemích se nejvíce daří mobilním appkám?

Michal PtáčekMichal Ptáček

annie_1
0Zobrazit komentáře

Analytická platforma App Annie zveřejnila jeden ze svých dalších zajímavých reportů, který se zaměřuje na mobilní aplikace. Tentokrát porovnává nejzajímavější trhy z pohledu příjmů a počtu stažení za rok 2013 a to hned pro dvě nejdůležitější platformy, kterými jsou iOS a Android.

Co se například iOS aplikací týče, z pohledu příjmů je nejzajímavější trojice USA, Japonsko a Spojené Království. O čtyři příčky si v tomto ohledu oproti roku 2012 polepšila také Čína, která se z osmého místa posunula na čtvrté.

Co se Androidu a Google Play týče, zde to z pohledu příjmů vypadá trochu jinak. Novou jedničkou je Japonsko, dvojkou Jižní Korea, trojkou pak USA, které na pomyslném trůnu vystřídalo právě Japonsko (žebříček zahrnuje i mobilní hry). Pokud jinak v žebříčku Android aplikací marně hledáte Čínu, není to náhoda. Čínský Google Play totiž k dispozici žádné placené aplikace nemá. Z pohledu příjmů zde naopak stojí za to sledovat Hong Kong, který oproti roku 2012 poskočil o devět míst a nachází se nyní v první desítce.

Nejlukrativnější trhy pro iOS – App Store – aplikace za rok 2013 ( první sloupec – počty stažení, druhý sloupec – příjmy)…

annie_1

Nejlukrativnější trhy pro Android – Google Play – aplikace za rok 2013 ( první sloupec – počty stažení, druhý sloupec – příjmy)…

annie_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym