Rap Genius se udobřil s Googlem. Jeho masivní penalizace byla zrušena

Michal PtáčekMichal Ptáček

rapgenius_1
0Zobrazit komentáře

Penalizace portálu Rap Genius ze strany Googlu, se v posledních týdnech stala jednou z nejčastěji diskutovaných věcí napříč internetem. Aby taky ne, když po ní tomuto webu klesla denní návštěvnost z přibližně 1.5 milionu unikátních návštěvníků na 200 tisíc.

Jeho tvůrci se proto rozhodli jednat a díky nástroji Webmaster Tools, si stáhli seznam téměř 178 tisíc URL adres, které na Rap Genius odkazují, přičemž pomocí automatického skriptu následně vyhodnotili ty nejrizikovější. V případě, že konkrétní web na Rap Genius odkazoval některým ze zakázaných způsobů, pak jeho majiteli poslali email s žádostí o smazání daného zpětného odkazu. Pokud majitel stránek neodpověděl a zpětný odkaz se odstranit nepodařilo, použili funkci Disavow, díky které Google takto označené backlinky ignoruje. Závěrem pak ještě provozovatelé přiložili omluvu adresovanou nejen Googlu, ale také svým fanouškům a pozitivní výsledek byl na světě.

Jak Rap Genius nyní oznámil na svém blogu, je prý jen otázkou dnů, kdy bude celý web znovu přeindexován a začne se opět standardně zobrazovat ve výsledcích vyhledávání.

Takhle dopadl Rap Genius po penalizaci…
rapgenius_1

foto: TechCrunch/Flickr

graf: Quantcast

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym