Studenti univerzity MIT vymysleli další nástroj budoucnosti

Michal PtáčekMichal Ptáček

mit_h
0Zobrazit komentáře

O tom, že na zahraničních univerzitách, zejména těch amerických v oblasti technologií vznikají věci, o kterých si ty české mohou nechat jen zdát, není asi třeba spekulovat. Potvrzuje to i nejnovější prototyp s názvem inForm od studentů (Daniel Leithinger, Sean Follmer a Hiroshi Ishii) Massachusettského technologického institutu, známého také pod zkratkou MIT.

V praxi by se dal inForm popsat jako plocha/displej, který se v závislosti na pohybu člověka před displejem napojeným na Kinect tvaruje (posouvá jeho jednotlivé části nahoru a dolu), čímž také mění a ovlivňuje okolní objekty. Člověk pak může vytvářet nejen 3D objekty, ale také manipulovat s předměty, jak ostatně ukazuje video níže. Připojený projektor pak ploše ještě dodává potřebné stínování a barvy.

Možností využití, které se nabízejí, je samozřejmě bezpočet. Přes využití v medicíně, v komunikaci například při videokonferencích, zábavním či dokonce stavebním průmyslu. Jednou z vlastností, na které autoři momentálně také pracují, je využití produktu v oblasti generace terénů, kterou by mohli využívat například architekti.

Podle tvůrců je toto všechno však pouze začátek a jeden z kroků k využití toho, co MIT nazývá radikální atomy (viz další video níže).

inForm v akci…

Radikální atomy…

mit1

mit2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym