Infografika slovenského studenta bojuje za zrušení letního času

Pavel HoralíkPavel Horalík

wedontneeddst
0Zobrazit komentáře

Obtěžuje vás přechod z letního na zímní čas? Nejste sami! Jozef Mak, student Fakulty masmediální komunikace UCM v Trnavě, se proti tomu rozhodl bojovat pomocí povedené infografiky.

Projekt WeDontNeedDST.com je také důležitou součástí jeho diplomové práce a na internetu se těší vysoké popularitě.

Od soboty, kdy byl projekt spuštěn, jej navštívilo téměř 35 000 návštěvníků z více než 125 zemí světa. Nejvíce web navštěvují uživatelé z USA (31%), UK (11,4%), Německa (6,5%) a Francie (4,8%). Hlavním zdrojem návštěv je Twitter, který zažil s svůj vrchol v pondělí. Reach webu WeDontNeedDST.com dosáhl 1,3 milionu lidí. Tweetli ho lidé jako Christian Heilmann z Mozilly, Chris Coyier z css-tricks.com nebo zástupci Smashing Magazinu. Hashtag #NoToDST dosáhl přes 312 tisíc uživatelů.

Je více než jasné, že většina lidí si uvědomuje nesmyslnost časového posunu a jeho zrušení podporují. Svědčí o tom také nabídky na lokalizaci webu. „K mému překvapení mi okamžitě po spuštění webu začaly přicházet nabídky na překlad. Celkově se ozvalo asi 50 lidí z celého světa. Aktuálně je web přeložený do 16 jazyků a nabídky na další lokalizace neustále přicházejí,“ komentuje autor projektu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym