Apple staví novou a tak trochu tajemnou továrnu v Arizoně

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple_tovarna
0Zobrazit komentáře

Americký Apple nadále pokračuje v trendu poslední doby a postupně přemisťuje výrobní linky z Asie zpět do Spojených Států. Dalším dílem do skládačky má být nová solárně poháněná továrna v arizonském městě Mesa.

Ta by měla vytvořit až 2 000 nových pracovních míst, z nichž 700 bude přímo v továrně, což samozřejmě dělá radost i místním, včetně vrcholných představitelů, kteří si jak bývá zvykem, chtějí na celé události také přihřát polívčičku. Guvernér Brewer se konkrétně vyjádřil takto:

Apple je bez debat jednou z nejvíce inovativních společností a já jsem nadšený, že je můžeme přivítat právě zde v Arizoně. Apple bude mít obrovský ekonomicky pozitivní vliv pro celou Arizonu a jejich rozhodnutí působit zde, potvrzuje také naši skvělou práci v otázce pozitivního klimatu pro podnikatele, které jsme se zde snažili za poslední 4 roky vytvořit.

 

K čemu přesně továrna bude sloužit se prozatím neví, každopádně se spekuluje o tom, že ji Apple bude chtít použít v záležitosti safírového skla pro displeje. Nahrává tomu i fakt, že Apple nedávno podepsal dohodu se společností GT Advanced Technologies na dodání safírů, kdy neváhal předem zaplatit částku 578 milionů dolarů.

video z místa:

okolí továrny
apple_2

foto a video: 9to5mac.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym