Tesla překročila další důležitou metu, vyrobila už 300 tisíc elektromobilů

Michal PtáčekMichal Ptáček

teslanew
0Zobrazit komentáře

Americká společnost Tesla vyrábějící stejnojmenné elektrické vozy, dosáhla dalšího důležitého milníku. Firma v jejímž čele stojí internetový podnikatel Elon Musk, totiž nedávno podle oficiálních čísel překročila metu 300 tisíc vyrobených elektromobilů Tesla a dotáhla se tak na japonskou společnost Nissan, stojící za bestsellerem v podobě elektromobilu Nissan Leaf.

Nissan totiž před pár týdny oznámil, že vyrobil a zákazníkům dodal už 300 tisíc elektrovozů Leaf. Je však nutno podotknout, že tento elektromobil je na trhu od roku 2011, zatímco Tesla začala hromadně vyrábět svůj nejpopulárnější model Model S až v roce 2013.

Tesla celkový počet vyrobených elektrovozů ohlašuje pravidelně na konci kvartálů a právě v zatím posledním uzavřeném (Q4 2017) se celkový počet vyrobených elektromobilů vyšplhal na 286 tisíc, konkrétně pak firma celkem za dobu své existence vyrobila 212,821 Modelů S, 71,927 Modelů X a 1,770 Modelů 3.

electrek

Počet vyrobených elektromobilů Tesla v jednotlivých kvartálech

Nyní se pomalu, ale jistě blíží další kvartální výsledky a podle informací specializovaného magazínu Electrek, Tesla právě oněch 300 tisíc tentokrát pokořila. Vyplývá to totiž z aktuálního prohlášení, které před pár dny obdrželi akcionáři Tesly.

To se týká schvalování nové smlouvy zahrnující například také podmínky, které musí Elon Musk splnit pro získání maximálních odměn a kompenzací. Součástí dokumentu jsou ale i cíle, kterých už Musk dosáhl, s tím, že mezi splněnými se nyní objevilo právě dosažení mety 300 tisíc vyrobených elektromobilů Tesla.

tesla1

Tesla Model 3

foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym