Čeští BRAINZ VR spustili na olympiádě v Koreji virtuální sáňkování historickým děním v Československu

Filip HouskaFilip Houska

sanky
0Zobrazit komentáře

Pražské vývojářské studio BRAINZ VR zpřístupnilo v Českém domě na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu zajímavou atrakci ve virtuální realitě. Ta spočívá v připomenutí stoleté historie Československa během virtuální projížďce na saních.

Fanoušci včetně českých reprezentantů si mohou v kangnunském Českém domě nasadit headsety Mixed Reality od Microsoftu, posadit se na historické saně „rohačky“ a díky aplikaci od BRAINZ VR poznat jednotlivé momenty, které se udály v průběhu sta let v Československu. To vše pod hlavičkou státní organizace CzechTourism.

dont

Přečtěte si takéNa tomto webu lze sledovat pohyb elektromobilu Tesla, který vyslala raketa SpaceX k MarsuNa tomto webu lze sledovat pohyb elektromobilu Tesla, který vyslala raketa SpaceX k Marsu

Virtuální jízda má návštěvníkům připomínat všechny důležité milníky jak z oblasti historie, společnosti, politiky či kultury, tak i z oblasti sportovních úspěchů. Celá čtyřminutová akce navíc začíná návštěvou kanceláře prvního československého prezidenta T. G. Masaryka, odkud se startuje do dalších lokalit.

6E06913F-52AE-4141-A383-A3F6CC66FB4A

Podle Jana Bruknera, 3D specialistu a art directora v BRAINZ VR, si na své přijdou i cizinci, kteří díky grafické a zvukové stylizaci poznají to nejdůležitější z dějin Československa.

„Zemi příběhů a mnohdy velmi dramatické úseky naší historie jsme ztvárnili výstavbou 3D surrealistického prostředí, které je papírovou koláží a zároveň deníkem se vzpomínkami na minulost. Pro tyto účely jsme prozkoumali archivy a staré sbírky. V samotném VR zážitku proto můžete vidět desítky novinových výstřižků, bezpočet fotografií a magicky oživlých videí,“ dodává Brukner.

952BFEA4-4D64-46D2-A238-8EF68E1557B4
Uvedené VR řešení od studia, které se podílelo i na AR aplikaci pro mladoboleslavskou automobilku ŠKODA AUTO, bude dostupné i na dalších akcích k oslavám 100. výročí republiky. Ty se mají po České republice letos konat v rámci projektu Připomínek a oslav významných výročí roku 2018.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym