Seznam Zprávy mají za sebou rekordní měsíc. Portál v lednu navštívilo 3,9 milionů uživatelů

Michal PtáčekMichal Ptáček

aa
0Zobrazit komentáře

Zpravodajský portál Seznam Zprávy spadající do portfolia české internetové jedničky Seznam, má za sebou další rekordní měsíc. V lednu tohoto roku totiž projekt, který se soustředí na tvorbu vlastního online zpravodajství především formou reportérských, názorových nebo společenských pořadů, navštívilo 3,87 milionů uživatelů, kteří vygenerovali zhruba 17 miliónů zhlédnutí videí.

kingdomcome2

Přečtěte si takéStamilionová česká hra Kingdom Come: Deliverance míří po 4 letech vývoje do prodejeStamilionová česká hra Kingdom Come: Deliverance míří po 4 letech vývoje do prodeje

A to z velké části díky prezidentské volbě, která právě v lednu byla zpravodajským tématem číslo 1.

„Mimořádnou lednovou sledovanost videa dobře ilustrují i datové toky, se kterými se Seznam Zprávy musely vypořádat. Jen během sobotního druhého kola prezidentských voleb se přenos dat vyšplhal až na 160 Gb/s, zatímco průměr bývá kolem 60 Gb /s,” říká šéfredaktor projektu Seznam Zprávy, Jakub Unger

K vysoké sledovanosti zároveň přispěly ale i nové pořady, které nedávno Seznam představil – například Obzor reportéra Filipa Horkého, který do Seznamu zamířil loni v září z internetové televize DVTV.

horky

Pořad Obzor Filipa Horkého

Právě s Horkým, který prostřednictvím svého pořadu přináší reportáže z krizových oblastí světa i Česka, vám mimo jiné na CzechCrunchi v následujících týdnech přineseme rozhovor, ve kterém se budeme věnovat nejen Horkého roli v Seznamu, ale například i jeho profesním začátkům nebo stavu české novinařiny.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym