Nová aplikace Gifski převede vaše videa do animovaných GIFů v maximální kvalitě

Michal PtáčekMichal Ptáček

gifski
0Zobrazit komentáře

Animované GIFy jsou v současné době jednou z nejpopulárnějších možností, jak udělat takřka libovolný obsah nejen vizuálně, ale i informačně zajímavějším. Tento grafický formát určený pro rastrovou grafiku totiž umožňuje vytvářet krátké pohyblivé sekvence, díky čemuž se hodí jako doprovodný obsah například do článků nebo různých „memes“. Ostatně právě na nich vyrostl i populární portál Giphy, nabízející neustále aktualizovanou sbírku animovaných GIFů.

Velkým problémem GIF formátu jsou však limitující technická omezení, konkrétně maximální počet současně použitých barev barevné palety, který je nastaven na 256. Díky němu je vizuální kvalita animovaných GIFů velmi mizivá, což v podstatě až doteď vylučovalo jejich serioznější využití.

work

Přečtěte si takéLubomír Šilhavý z coworkingu WorkLounge: První pobočku jsme zaplnili do 3 měsíců, chystáme expanzi v USA a RuskuLubomír Šilhavý z coworkingu WorkLounge: První pobočku jsme zaplnili do 3 měsíců, chystáme expanzi v USA a Rusku

Tento problém se proto rozhodl vyřešit známý vývojář Sindre Sorhus, který vytvořil aplikaci s názvem Gifski. Ta podobně jako konkurenční nástroje umožnuje z vašich klasických videí v podstatě na pár kliků vytvářet animované GIFy, co ji však rapidně odlišuje od konkurence, je kvalita finálního výsledku. Gifski totiž používá technologii pngquant, která zvládá v jednom snímku pracovat až s tísícovkou barev namísto zmíněných 256. Výsledkem jsou tak následně vysoce kvalitní GIF animace, které jsou takřka k nerozeznání od klasických videí.

Aplikaci pro Mac můžete stahovat zde, pro Windows pak zde. Techničtější z vás si pak mohou prohlédnout celý zdrojový kód aplikace na GitHubu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym