Kryptostartup LoopX, který vybral za pomocí ICO přes 4 miliony dolarů, zmizel i s penězi investorů

loopx
0Zobrazit komentáře

V souvislosti s kryptoměnami a financováním startupů založených na blockchainu existuje prozatím mnoho neznámých, především z pohledu regulací. Teoreticky každý, kdo vybere finance prostřednictvím ICO, s nimi pak za jistých okolností může „zmizet“, často bez jakéhokoliv postihu.

A nyní se tomu tak stalo u dalšího startupu s názvem LoopX, jenž sliboval pokročilý systém pro obchodování s kryptoměnami, který měl zvládat až 10 tisíc zpracovaných transakcí za vteřinu u více než 100 různých měn s průměrnou ziskovostí 10 %. I to už je samozřejmě zarážející. Na nedbalost v logickém uvažování doplatilo přes 16 tisíc investorů, kteří do projektu vložili 274 BTC a 2446,7 ETH, dohromady v hodnotě přes 4,3 milionů dolarů, tedy zhruba 88,6 milionů Kč.

galaxys8

Přečtěte si takéQualcomm vyrábějící čipy pro Apple či Samsung odmítl nabídku na prodej výši 121 miliard dolarůQualcomm vyrábějící čipy pro Apple či Samsung odmítl nabídku na prodej výši 121 miliard dolarů

LoopX po ukončení úvodních pěti fází svého ICO kompletně zmizel – jeho web byl smazán, stejně jako všechny účty na sociálních sítích, včetně Telegramu, Twitteru či Facebooku, a to bez jakékoliv zmínky ze strany autorů. Během února totiž měla být vydána první verze obchodní platformy, což už se evidentně nestane.

telegramloopx

Případ LoopX je ale pouze kapka v moři. Například americký Tezos, který vybíral prostředky přes svoji švýcarskou entitu, přestal v jistém bodě zcela komunikovat a nedokázal spustit svoji dříve avizovanou platformu – v ICO vybral 65 703 BTC a 361 122 ETH, v aktuální hodnotě přes 868 milionů dolarů, čelí mnoha soudním žalobám a čeká se, co se bude dít dál.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym