Kryptoplatforma Coinbase neoprávněně strhávala uživatelům peníze z účtu. Některým údajně až 17krát

Michal PtáčekMichal Ptáček

coinbase-hlavni
0Zobrazit komentáře

V současnosti nejpopulárnější platforma pro nákup kryptoměn: Coinbase, které se díky jednoduchému systému nákupu a prodeje podařilo přiblížit svět kryptoměn i běžným uživatelům, řeší vážný problém. Společnost totiž v posledních týdnech údajně svým uživatelům neoprávněně účtovala dodatečné poplatky při nákupu kryptoměn, které se v některých případech mohly vyšplhat až na několika-násobky částek, za které uživatelé původně chtěli nakupovat.

Na problém se přišlo díky vášnivé diskuzi na portálu Reddit, kde si několik uživatelů stěžuje na fakt, že jim Coinbase v podstatě „vyluxoval“ jejich bankovní účet.

„Jsem oficiálně bez peněz, protože mi neoprávněně strhli 17krát 1000 dolarů z mého účtu“, informuje například jeden z uživatelů Redditu

„Dnes ráno mi Coinbase strhlo 3,700 dolarů, ačkoliv jsem žádnou transakci neprováděl“, dodává další z diskutujících

Problém se pak má týkat pouze uživatelů, kteří kryptoměny na Coinbase podporující v současnosti Bitcoin, Ethereum, Litecoin a Bitcoin Cash, nakupovali přes debetní nebo kreditní kartu. Že se jedná o reálnou záležitost potvrzuje i oficiální vyjádření, které vedení Coinbase dnes na svém webu zveřejnilo.

kingdomcome3

Přečtěte si takéČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: DeliveranceČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: Deliverance

Coinbase v něm totiž chybu opravdu potvrzuje a zdůvodňuje ji nedávnou změnou kódu kategorie obchodníka (Merchant Category Code – MCC) u některých poskytovatelů plateb a vydavatelů karet. Platforma v prohlášení zároveň slibuje, že na nápravě pracuje a postiženým uživatelům peníze automaticky vrátí. Pokud by se tak nestalo, mohou uživatelé využít oficiální podpory na adrese: support.coinbase.com.

 

coinbase

Aktualizace 16.2.2018 v 12:52: K situaci se oficiálně pro server TheNextWeb vyjádřila karetní společnost VISA, která popírá jakékoliv pochybení na své straně a z celého problému viní směnárnu Coinbase. K tomu zároveň dodává, že VISA aktuálně neeviduje žádné další obchodníky, kteří by se s podobným problémem setkali. Coinbase prozatím jedná se společností o co nejrychlejší nápravě a o postupném vracení peněz zákazníkům.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym