Kanadská policie odhalila upravenou verzi vozu Tesla Model X, kterou plánuje v budoucnu používat

Filip HouskaFilip Houska

tesla
0Zobrazit komentáře

Policejní oddělení kanadské provincie Ontario by v budoucnu mohlo vybavit svůj vozový park o jedno z nejvýkonnějších SUV na trhu – Model X od Tesly. Ukazuje to speciálně upravený prototyp, který byl odhalen v průběhu autosalonu Canadian International Autoshow v Torontu.

Inovovaný Model X P90D disponuje černobílým vzhledem se symboly ontarijské policie (Ontario Provincial Police) a nechybí ani majáky včetně sirény. Jak však komentuje seržant OPP Kerry Schmidt, který vůz během livestreamu odhalil, zatím tento model neslouží pro skutečné využití.

kingdomcome3

Přečtěte si takéČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: DeliveranceČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: Deliverance

Novinka totiž zatím nebyla testována pro policejní účely, tudíž se jedná o pouhý názorný prototyp, jak by mohla vypadat budoucnost policie, minimálně té kanadské. Schmidt následně zmínil, že s Teslou plánují vést dialog o potenciálním nasazení těchto vylepšených elektromobilů do vozového parku OPP.

Unveiling the…#FutureOfPolicing#OPP #Tesla #TeslaX #CIAS2018 #AutoShow Tesla The Official Canadian International AutoShow

Zveřejnil(a) Sgt Kerry Schmidt – Ontario Provincial Police – Highway Safety Division dne Čtvrtek 15. února 2018

Nejen kanadská provincie

S myšlenkou nasazení elektrických aut do služeb policie si pohrávají i jiná oddělení než to ontarijské. Například losangelská policie (Los Angeles Police Department) si před třemi lety od města na leasing koupila až 288 elektrických vozidel, z čehož asi stovka byla značky BMW i3, nicméně se ukázalo, že se skoro vůbec nevyužívají. Důvodem má být nedostatečný 160kilometrový dojezd.

screen-shot-2018-01-17-at-8-54-36-pm-e1516244143409

Využití elektromobilů BMW lonsagelskou policií do ledna 2018

Foto: CBS Los Angeles (reprofoto)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym