Tvůrci superúspěšné hry Clash of Clans loni vydělali v přepočtu přes 16 miliard Kč

clashofclans
0Zobrazit komentáře

Finská vývojářská společnost Supercell má za sebou po sedmi letech své existence pouze 4 herní tituly, které jsou dostupné převážně na mobilních zařízeních. I přesto se ovšem jedná o jednu z nejlépe vydělávajících herních společností, která dokázala za minulý rok vytvořit obrat lehce přes 2 miliardy dolarů s čistým ziskem 810 milionů dolarů, tedy přes 16,3 miliard korun.

Mezi nejlépe vydělávající tituly společnosti patří stále bezpochyby Clash of Clans, jejich první hra, či Hay Day – obě oslavily letos své pětileté výročí. Za celý rok 2017 ovšem firma nevydala ani jednu novou hru, pouze vylepšuje a tvoří obsah do těch stávajících. I tak příjmy výrazně neklesly oproti roku 2016, kdy Supercell vytvořil obrat 2,3 miliard dolarů se ziskem 1 miliardy (EBITDA).

aa

Přečtěte si takéSeznam Zprávy mají za sebou rekordní měsíc. Portál v lednu navštívilo 3,9 milionů uživatelůSeznam Zprávy mají za sebou rekordní měsíc. Portál v lednu navštívilo 3,9 milionů uživatelů

Na dividendách Supercell jen za minulý rok vyplatil 615 milionů dolarů, z čehož má bezesporu radost čínská investiční firma Tencent, která v roce 2016 koupila 84% podíl od japonského SoftBanku při valuaci 10,2 miliard dolarů.

clash-of-clans-hack

Supercell má momentálně 244 zaměstnanců v 5 kancelářích a aktuálně testuje v Kanadě novou hru s názvem Brawl Stars, která by měla vyjít v průběhu letošního roku. Postupně také finská firma investuje do menších nezávislých studií, většinou nižší jednotky milionů dolarů. Mezi posledními investicemi je tak 4,3 milionů dolarů do herního studia Trailmix z Nového Zélandu.

Foto: Supercell

Diskuze (0)

Novinka

Anonym