Díky službě Setapp můžete za 10 dolarů měsíčně využívat přes 100 Mac aplikací

setapp
0Zobrazit komentáře

Pět dolarů sem, 10 dolarů tam, 2 dolary zase jinám. Tak nějak vypadá stav dnešních služeb a aplikací, které přešly z jednorázové platby na měsíční předplatné, ve kterém buď slibují nový obsah a nebo minimálně pravidelně aktualizace. Ať už jde o grafické nástroje jako Photoshop či Sketch, hudební služby Spotify a Apple Music nebo třeba účetní software.

Pro vývojáře to má samozřejmě výhodu v tom, že pokud uživatele udrží díky kvalitě své aplikace u předplatného dlouho, v dlouhodobém horizontu vydělají mnohem více peněz. Pro uživatele je to zase menší momentální náklad. Když se ale podíváte, jaké všechny aplikace máte předplaceny, zjistíte, že se z těch pár dolarů mohly stát klidně stovky a dost často některé z nich využijete jen jednou za čas.

mark

Přečtěte si takéFacebook začíná blokovat všechny reklamy spojené s kryptoměnami, ICO či binárními opcemiFacebook začíná blokovat všechny reklamy spojené s kryptoměnami, ICO či binárními opcemi

Na to reaguje projekt Setapp od ukrajinského vývojářského studia MacPaw, stojící za Mac aplikacemi jako CleanMyMac či Gemini. Za 9,99 dolarů měsíčně, tedy zhruba 202 korun (respektive 244 Kč s daní), nabízí Setapp přístup k více než 105 Mac aplikacím, které můžete v rámci měsíčního členství využívat neomezeně. Jde tak o jakýsi menší App Store, za jehož obsah pak není nutno platit nic navíc.

Mezi podporovanými aplikacemi lze pochopitelně najít již zmíněné nástroje firmy, která Setapp vytvořila, jako CleanMyMac, Gemini či Wallpaper Wizard, ale navíc také například audio aplikaci Boom 3D, desktopovou WhatsApp aplikaci ChatMate či nástroj na obnovení souborů z disku Disk Drill. Setapp si je navíc možné bezplatně vyzkoušet na prvních 7 dní.

Za rok z nuly na 15 tisíc platících uživatelů

Setapp funguje něco málo přes rok, za který se podařilo projektu vyrůst z 62 aplikací na zmíněných 105, z nulových příjmů až na 1,4 milionů dolarů v ročním revenue a z 13 tisíc uživatelů na více než 295 tisíc, ze kterých si měsíční členství platí na 15 tisíc z nich. Většinu z příjmů ovšem Setapp vyplácí přímo vývojářům. Do konce roku 2018 by pak služba měla mít na 300 aplikací.

setapp_1_year_in_review

Vývoj Setapp za poslední rok

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym