Carsharingová služba SmileCar překročila v Česku milion najetých kilometrů a 600 aktivních vozů

smilecar1
0Zobrazit komentáře

Jeden z největších hráčů na poli carsharingových služeb v Česku SmileCar, za kterým stojí Jan Charouz společně s LeoExpressem, hlásí necelý rok po spuštění první zajímavá čísla. Startup, který funguje takřka po celé České republice má v nabídce aktuálně 613 registrovaných vozidel, se kterými zákazníci najeli již více než 1 milion kilometrů.

Majitelům vozidel SmileCar vyplatil celkem již přes 3 miliony korun na provizích a firma odhaduje, že má v nabídce již téměř polovinu vozidel, které se prostřednictvím P2P služeb sdílí – většinou na více platformách souběžně. Mezi nejoblíbenějšími auty stále zůstává Škoda a dle statistik si majitelé na pokrytí běžných měsíčních nákladů za vůz či leasing vydělají za zhruba 9 dní pronájmu.

kingdomcome3

Přečtěte si takéČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: DeliveranceČeské Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: Deliverance

SmileCar získal podstatnou část ze svého financování prostřednictvím crowdsharingové platformy Fundlift.cz, kam si původně šel pro investici ve výši 3 milionů korun, která byla pro vlnu zájmu navýšena na 5 milionů a úspěšně zainvestována výměnou za 10% roční úrok.

smilecar2

Foto: SmileCar

Diskuze (0)

Novinka

Anonym