Bezdrátová nabíječka od Applu má jít do prodeje již příští měsíc. Stát by měla okolo 5 tisíc korun

Filip HouskaFilip Houska

32DF42EF-5F5C-4C44-8335-0075CB36CB22
0Zobrazit komentáře

Bezdrátová nabíječka AirPower, kterou Apple vloni na zářijové keynote spolu s novými iPhony (X a 8/8 Plus) či hodinkami Apple Watch Series 3 představil, by měla jít do prodeje již v březnu letošního roku. Informuje o tom důvěryhodný japonský server MacOtakara. Oficiální cena této novinky zatím není známa, nicméně se spekuluje o přibližné částce 200 dolarů.

Nejzásadnější výhodou bezdrátové nabíječky AirPower oproti ostatním alternativám jako Belkin nebo Spigen je možnost nabíjení až tří zařízení současně. Apple navíc uvádí, že není potřeba zařízení umísťovat na přesné body, ale jen položit kamkoliv na podložku.

elonmuskxx

Přečtěte si takéElon Musk opouští svůj startup OpenAI, který získal více než 1 miliardu dolarů v investicíchElon Musk opouští svůj startup OpenAI, který získal více než 1 miliardu dolarů v investicích

I když AirPower podporuje standard pro bezdrátové nabíjení Qi, lze na ní nabíjet pouze iPhone X, potažmo iPhone 8 (8 Plus), hodinky Apple Watch Series 3 a krabičku od sluchátek AirPods, ke které je však nutné dokoupit speciální pouzdro.

9DF275ED-0D51-4059-BD4D-4304F48B1A04

Právě dobíjení Apple Watch mělo být tím důvodem, proč AirPower má jít do prodeje teprve teď a ne na začátku roku, jak bylo předpokládáno – inženýři totiž potřebovali upravit povrch podložky tak, aby spolupracovala s „vypouklými“ zády hodinek.

O ceně se prozatím pouze spekuluje

Co se týče prodejní ceny, ta stále není oficiálně zveřejněna, avšak zahraniční zdroje spekulují o částce okolo 200 dolarů. Na českém trhu by tak AirPower mohla stát okolo pěti tisíc korun, což předpovídá i eshop Alza.cz. Ten zveřejnil profil očekávané nabíječky s pravděpodobnou cenovkou 4 959 korun a zájemcům nabídl možnost emailového upozornění, až bude AirPower skladem.

93151E8D-3140-44C3-922E-C2A773A8DCE1

Dalo se předpokládat, že AirPower nebude nejlevnější, a to ani tak ne z důvodu použité technologie a výsledného designu, nýbrž toho, že se jedná o Apple. Na druhou stranu na trhu zatím pravděpodobně neexistuje lepší alternativa (zdali vůbec nějaká), která dokáže nabíjet tolik zařízení zároveň, tudíž ti, kteří tento komfort vyžadují, nejspíše sáhnou i po této, objektivně dražší možnosti.

Foto: Apple Newsroom; CNET (reprofoto, YouTube)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym