V této VR hře od českého vývojářského studia Misterine se můžete stát divadelními herci

Filip HouskaFilip Houska

theatrevr
0Zobrazit komentáře

Není snad nikdo, kdo by minimálně jednou v životě nechtěl zkusit nějakou hereckou roli. A právě na ty, kteří by si rádi stoupli před kamery či na jeviště, cílí pražské vývojářského studio Misterine s hrou pro virtuální realitu Theatre VR, díky níž se hercem bude moci stát takřka kdokoliv.

Theatre VR, o kterou se po kreativní stránce stará Jindřich Skeldal (tvůrce oblíbené hry Brány Skeldalu), umožňuje hráčům po nasazení headsetu převtělení do konkrétní divadelní postavy a podle „scénáře“ začít na uměle vytvořeném jevišti hrát. Vedle toho vývojáři přidali i možnost stát se jedním člověkem z publika a sledovat celé představení.

Přečtěte si takéCharitativní bitcoinový projekt již rozdal přes 15 milionů dolarů v BitcoinechCharitativní bitcoinový projekt již rozdal přes 15 milionů dolarů v Bitcoinech

Podle Skeldala je účelem této hry, jež vyhrála 1. místo v kategorii Nezávislé tituly na mezinárodní herní vývojářské konferenci Games Developer Session (GDS), poskytnout stejný zážitek, jaký má skutečný herec na jevišti, řekl pro Hospodářské noviny. I když si zatím hráč může vyzkoušet pouze osmiminutovou scénu z Hamleta, do budoucna lze očekávat, že bude zahrnuto více děl.

theatrevr_1

Koncept jako takový je ostatně mnohem hlubší, než se může zdát. V budoucnu totiž tvůrci chtějí vytvořit takovou službu, kde může kdokoliv nastudovat jakékoliv divadelní dílo a následně ho divákům nabídnout k online přehrání. V plánu má být i prodej vstupenek pro amatérské soubory, který by pomohl takovým „hercům“ s propagací.

356FD87D-7BCC-480A-A798-08566FEC89FE

Hra, o kterou mimo jiné projevila zájem britská zábavní a hotelová skupina Merlin Entertainments s tím, že jí chce vidět v praxi, však zatím není dostupná pro běžnou veřejnost. Na teaser se nicméně můžete podívat níže.

Foto: Theatre VR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym