SpaceX ukázal plně sestavenou raketu Falcon Heavy, která má odstartovat už tento měsíc

falconheavy
0Zobrazit komentáře

Vesmírný startup SpaceX Elona Muska má smělé plány. Jen v minulém roce se mu podařilo uskutečnit celkem 18 úspěšných startů a již v průběhu roku 2016 začala firma s vývojem zcela nové rakety s názvem Falcon Heavy, která má být dosud nejvýkonnější, největší a mít zatím největší kapacitu nákladu.

Právě Falcon Heavy se pomalu chystá ke svému prvnímu startu, který by měl proběhnout v druhé polovině tohoto měsíce, s tím, že první nákladem mimo jiného „testovacího závaží“ bude klasický vůz Tesla Roadster, jenž, pokud se vše podaří jak má, bude vynesen na nízkou oběžnou dráhu Země.

ccblack

Přečtěte si takéS tímto rozšířením do prohlížeče si můžete přepnout jakýkoliv web do tmavé verzeS tímto rozšířením do prohlížeče si můžete přepnout jakýkoliv web do tmavé verze

Falcon Heavy jsou víceméně tři rakety Falcon 9 připojené k sobě s celkem 27 motory Merlin, které dokážou celé zařízení o výšce 70 metrů a váze 1420 tun vynést do vzduchu spolu s téměř 64 tunovým nákladem. Celkem 63,8 tun je možné vynést na nízkou oběžnou dráhu Země, 13,6 až 16,8 tun k Marsu a zhruba 3,5 tuny k Plutu.

falconheavy2

Pokud se vše podaří, bude Falcon Heavy nejsilnější raketou v historii s tažnou silou motoru srovnatelnou se zhruba 18 plně naloženými Boeingy 747. Na videu níže ze včerejšího dne navíc můžete vidět raketu připravenou na startovní ploše na floridském mysu Cape Canaveral.

Foto: Flickr / SpaceX

Diskuze (0)

Novinka

Anonym