Fintech platforma Revolut získala za dva měsíce 10 tisíc českých uživatelů

Jiří SvobodaJiří Svoboda

revolut
0Zobrazit komentáře

Alternativní správa financí se pomalými krůčky začíná uchytávat i v české kotlině. Britská fintech platforma Revolut, která u nás byla spuštěna na začátku listopadu, překročila nedávno již přes deset tisíc registrovaných uživatelů z Česka. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Rapidní růst připisuje klíčovým partnerstvím s lokálními startupovými huby, jako například se smíchovským coworkingem Node5. Domnívá se také, že úspěšný start naznačuje potřebu změn a inovací na českém finančním trhu. S kulatým číslem v podstatě Revolut dosáhl svého původního cíle. Již při spuštění uváděl, že chce deset tisíc českých uživatelů získat do konce roku 2017. Na konci listopadu, zhruba tři týdny po spuštění, toto číslo činilo 5-6 tisíc.

roklen

Přečtěte si takéČeskému fintech startupu RoklenFx vzrostl obrat směn o 263 procent na 10 miliard KčČeskému fintech startupu RoklenFx vzrostl obrat směn o 263 procent na 10 miliard Kč

Nejedná se však o jediný zajímavý milník startupu, do něhož investoři během dvou let nalili přes 86 milionů dolarů. V listopadu zaznamenal Revolut přes jeden milion uživatelů v globálním měřítku, později spustil na své platformě i směnu kryptoměn Bitcoin,  Litecoin či Ethereum. Tato funkce byla podle tvůrců jedna z nejžádanějších.

revolut1

Uživatelé však mohou směňovat kromě kryptoměn i dalších 25 světových měn. Účet, který mimo jiné zahrnuje převody i platby doma i v zahraničí bez poplatků, lze provozovat celkově ve 130 měnách, včetně české koruny. Revolut funguje na principu měsíčního členství, které je buďto zdarma nebo za 7 liber měsíčně. Uvádí, že od července 2015, kdy byl spuštěn, zprostředkoval platby za 8 miliard dolarů a ušetřil zákazníkům přes 160 milionů dolarů na bankovních poplatcích.

revolut

Diskuze (0)

Novinka

Anonym