Evropské startupy v loňském roce získaly na investicích přes 17,5 miliardy dolarů

transferwise

Zakladatelé britského startupu TransferWise, jehož hodnota loni překročila 1,6 miliard dolarů.

0Zobrazit komentáře

Včera jsme se krátce zmínili o tom, že pražský startupový akcelerátor StartupYard zaznamenal u startupů, které prošly jeho programem za loňský rok investice ve výši 2,2 milionů eur – mezi nimi se navíc objevilo 7 firem z Česka. A že se evropským startupům loni dařilo potvrzuje i statistika se součtem všech investic v rámci Evropy.

Každoroční přehled agentury Dow Jones totiž přinesl informaci, že evropské startupy v roce 2017 získaly na investicích celkem 17,52 miliard dolarů, respektive 364,6 miliard korun, což je o téměř 4 miliardy dolarů více, než v předcházejícím roce. Největší podíl na tom mají především startupy z Velké Británie.

hbo

Přečtěte si takéPodívejte se na trailer nové série startupového seriálu Silicon Valley, která vyjde 25. březnaPodívejte se na trailer nové série startupového seriálu Silicon Valley, která vyjde 25. března

Jen za poslední kvartál roku 2017 získal investici ve výši 294,36 milionů dolarů britský fintech startup TransferWise, další fintech startup Acorns s částkou 213,59 milionů dolarů, následovaný firmami jako Truphone ($353,68M), Orchard Therapeutics ($113,33M) či Monzo Bank ($82,38M). Po Velké Británii následovala Francie, Německo a také Švédsko či Švýcarsko.

acorns

Britský fintech startup Acorns získal celkem již 101 milionů dolarů a valuaci přes miliardu dolarů.

Data pro Českou republiku prozatím známa nejsou. Naopak VC fondům se podařilo v minulém roce získat kapitál ve výši 11,14 miliard dolarů, což je jen o 100 milionů dolarů méně, než za rok 2016.

Foto: TransferWise

Diskuze (0)

Novinka

Anonym