Český startup Angee, který vybral přes 531 tisíc dolarů, vypouští na trh své bezpečnostní zařízení

angee
0Zobrazit komentáře

Již před více než 2 lety, konkrétně v srpnu 2015, jsme vám poprvé představili český startup Angee, který si dal za cíl vytvořit komplexní bezpečnostní zařízení pro celou domácnost. Projekt, za kterým stojí zakladatelé Tomáš Turek (CEO) a Lukáš Stibor ve spolupráci se studiem Playground Jana Rambouska, nyní na lasvegaské konferenci CES konečně oznámil oficiální zahájení prodeje.

Po úspěšné kampani na crowdfundingovém serveru Kickstarter, kde Angee vybralo 531 tisíc dolarů, v přepočtu přes 11 milionů korun, od takřka 1300 lidí jde o další krok startupu, který ukáže, jak se tato alternativa ke konkurentům jako Canary, Piper či Nest uchytí na trhu. Startup již v průběhu prosince rozeslal své zařízení části zákazníkům z kampaně.

travis

Přečtěte si takéSpoluzakladatel Uberu Travis Kalanick prodává 29 % svého podílu za 1,4 miliard dolarůSpoluzakladatel Uberu Travis Kalanick prodává 29 % svého podílu za 1,4 miliard dolarů

Nyní se chce zaměřit na doposlání zbývajících kusů a postupné přípravy k prodeji veřejnosti. Souběžně s tím Angee spustilo nový web a nedávno také ohlásilo, že bude zařízení schopno pokročilého rozpoznávání zvuků, které naváže na spouštění akcí. To znamená, že pokud se například ve vedlejší místnosti rozbije okno, Angee spustí alarm.

angee3

Cena zařízení je nastavena na 349 dolarů, tedy asi 7466 korun a s nákupem bude k dispozici i přístup do Angee Cloud. Mimo první kampaně se navíc Angee chystá na druhou s možností získání equity ve firmě prostřednictvím serveru Seedrs. Kromě financí z Kickstarteru Angee získalo investice od českých fondů Credo Ventures a Consillium či od investorů jako Eduard Kučera (AVAST), Oliver Dlouhý (Kiwi.com) nebo Kamil Vacek (TCCM), které firmě pomohly s dlouhým vývojem a komplikacemi.

angee2

Foto: Angee

Diskuze (0)

Novinka

Anonym