Amazon otevřel v Seattlu kanceláře ve tvaru koule, které imitují deštné pralesy

Filip HouskaFilip Houska

0118_amazon_1
0Zobrazit komentáře

Ať už jde o startupy nebo korporáty, všechny tyto entity se snaží dávat svým zaměstnancům něco navíc, co by jim zpříjemnilo pobyt na pracovišti. Velkým tématem jsou proto samozřejmě kanceláře, ve kterých lidé tráví až třetinu svého života. Ty totiž nemusí být pouze vybaveny klasickými doplňky, případně prostředky pro volnočasové aktivity, ale mohou být změněny kompletně od základu. O to se nyní snaží i e-commerce gigant Amazon.

Ten po sedmi letech plánování a výstavby oficiálně otevřel v americkém Seattlu takzvané The Spheres, prostory ve tvaru koule, které mají do pracovního prostředí vnést jistý nádech deštných pralesů. O to se má starat až 40 tisíc rostlin z 30 různých zemí světa, které jsou rozmístěny po celém zázemí, informuje server Bloomberg.

robinhoodcrypto

Přečtěte si takéInvestiční aplikace Robinhood spouští podporu obchodování kryptoměn bez poplatkůInvestiční aplikace Robinhood spouští podporu obchodování kryptoměn bez poplatků

Hlavním účelem těchto prostor je navození takové atmosféry, aby zde zaměstnanci mohli nejen relaxovat jako například v parku či lese, ale také produktivněji pracovat a diskutovat, čemuž má přispívat i teplota okolo 22 stupňů, kterou lze dle preferencí zvyšovat či snižovat.

Toto nevšední „kancelářské“ prostředí v centru města, které je postaveno ze skla a oceli a dokáže pojmout až 800 pracovníků, je také vybaveno živými stěnami, které jsou utkány z 25 tisíc rostlin různých druhů, nebo 16metrovým stromem. Pochopitelně nechybí ani Wi-Fi připojení či zasedací místnosti, jež jsou trefně pojmenovány jako „ptačí hnízdo“ a tak podobně.

V přírodě se vidí i Microsoft

Amazon každopádně není jedinou známou společností, která s přírodním prostředím pro zaměstnance experimentuje. Například Microsoft minulý rok otevřel relaxační a pracovní zázemí na stromě, kde vedle klasického vybavení nechybí ani takový krb.

Foto: GeekWire (reprofoto, YouTube)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym