Slovenský analytický startup Spotibo získal investici přesahující 6 milionů korun

spotibo
0Zobrazit komentáře

V dubnu letošního roku vznikl v rukou Slováků Jána Janušky a Ľubomíra Jochima startup Spotibo, který nabízí online nástroj pro pokročilou SEO analýzu webových stránek. Během řádově desítek minut tak lze přijít na skryté chyby, které mohou ovlivňovat výsledky v internetových vyhledávačích, umístění webu a potažmo i traffic či prodej.

Na další vývoj startupu nyní duo získalo seed investici ve výši 240 tisíc eur, tedy zhruba 6,1 milionů korun, s tím, že 220 tisíc eur investovala První slovenská investiční skupina, a.s. a dalších 20 tisíc přímo Ľubomír Jochim. Spotibo má po čerstvém vypuštění veřejné verze kolem 230 uživatelů, převážně z Česka a Slovenska.

1

Přečtěte si takéRockaway chystá v Praze hackathon zaměřený na e-commerce. Hlavní výhrou je 100 tisíc KčRockaway chystá v Praze hackathon zaměřený na e-commerce. Hlavní výhrou je 100 tisíc Kč

Na propagaci ostré verze se startup chystá v následujících měsících, s tím, že v prvním kvartálu příštího roku chce získat dalších zhruba 1300 zákazníků v bezplatném plánu a v druhé polovině začít s jejich převáděním na platící zákazníky. Placené plány začínají na 29 dolarech za měsíc pro 100 tisíc anylyzovaných URL adres a 5 webů a pokračují až na 149 dolarů s milionem URL na 20 webech.

spotibonastroj

V týmu má Spotibo momentálně mimo zakladatelů další 4 lidi a po nové investici chystá nábor dalších vývojářů.

Foto: Spotibo

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym