Ripple se dle tržní kapitalizace stává druhou nejhodnotnější kryptoměnou současnosti

rippleg
0Zobrazit komentáře

Pokud nejste zrovna nadšenci do kryptoměn, pravděpodobně jste o alternativě Bitcoinu a dalších měn s názvem Ripple ještě neslyšeli. A to i přestože se jedná o jednu z nejslibnějších kryptoměn s potenciálem změnit současné finančnictví. Ripple je totiž již nyní využíván u více než 100 bankovních institucí, transakce mezi jakýmkoliv subjektem na světě trvají pouze několik sekund a jejich cena je navíc mnohem nižší, než zpracování plateb kreditní kartou.

Ripple si tak po dlouhých měsících stagnace vydobyl místo druhé nejhodnotnější kryptoměny na světě s tržní kapitalizací přesahující 105 miliard dolarů, což je pouze 2x méně, než má momentálně nejsilnější měna, Bitcoin. Bitcoin má ovšem v oběhu pouze 16,7 milionů kusů, kdežto Ripple lehce přes 38 miliard, což mu pomohlo obrovské tržní kapitalizace dosáhnout i přes nízkou cenu $2.74 za jeden kus.

heavytesla2

Přečtěte si takéPodívejte se na novou raketu SpaceX, která má již příští měsíc na Mars poslat Teslu RoadsterPodívejte se na novou raketu SpaceX, která má již příští měsíc na Mars poslat Teslu Roadster

Z druhého místa tak Ripple sesunul Ethereum, které se stalo velmi oblíbenou alternativou Bitcoinu, jak pro výběr financí prostřednictvím ICO, tak pro samotné transakce, které jsou stále relativně levné a navíc mnohem rychlejší než na omezené síti Bitcoinu. Ještě na začátku roku se Ripple obchodoval za $0.006, jde tak o téměř 460násobný nárůst.

ripplec

Ripple si evidentně postupně prošlapává cestu a čeká ho slibný rok 2018, ve kterém se spekuluje, že by se mohl začít obchodovat na jedné z největších online směnáren Coinbase, kam se nedávno zařadil nově také Bitcoin Cash. Ripple je navíc měna původně založená stejným člověkem, který stojí i za kryptoměnou Stellar Lumens či jednou z kdysi největších směnárem Mt.Gox.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym