Přepravní startup Taxify expanduje do australského Sydney a hlásí přes 100 tisíc řidičů

mark1
0Zobrazit komentáře

Původně estonskému přepravnímu startupu Taxify se v letošním roce skvěle daří, alespoň co se týče expanze, do které se startup pustil naplno. Po tahanicích s pražským městským soudem, který služba vyhrála a může tak nadále provozovat služby na území hlavního města, Taxify expandovalo do Paříže nebo na netradiční trhy v keňské Mombase a iráckém Bagdádu.

Před koncem roku se však stihne Taxify podívat ještě východněji, konkrétně do australského Sydney, kde během včerejška startup zahájil provoz. Na místě má Taxify zhruba 4000 registrovaných řidičů, které láká na 15% fixní poplatek, který je zhruba 2x nižší než u konkurenčního Uberu. Noví zákazníci pak zároveň v prvním měsíci provozu jezdí za poloviční ceny.

revolut

Přečtěte si takéFintech platforma Revolut nabízí nově obchodování s kryptoměnami Bitcoin, Litecoin a EthereumFintech platforma Revolut nabízí nově obchodování s kryptoměnami Bitcoin, Litecoin a Ethereum

Tentokrát to navíc vypadá, že má Taxify vše potřebné k provozu, jelikož se ke spuštění služby v Sydney kladně vyjádřily i tamní úřady. Problémy totiž měl startup začátkem roku v Londýně, kde fungoval pouhé 3 dny, dokud se nezjistilo, že nemá potřebná oprávnění pro provozování služby v největší britské metropoli. Na nový start v Londýně se teprve čeká s vyřešením všech legislativních problémů.

1. Taxify app

I tak se ale Taxify obecně daří – celkově má již přes 100 tisíc aktivních řidičů, téměř 4 miliony uživatelů a příští rok by se mělo startupu podařit překonat miliardový obrat v dolarech. V Česku má pak Taxify něco málo přes 1300 řidičů.

Foto: Taxify

Diskuze (0)

Novinka

Anonym