Populární videoplatforma Vidme, do které bylo nainvestováno přes 9 milionů dolarů, končí

vidme
0Zobrazit komentáře

Videoplatforma Vidme, která si získala na popularitě díky možnosti nahrávat svá vlastní videa a nechat si za ně platit od svých fanoušků prostřednictvím měsíčního předplatné, získala od roku 2014 na investicích přes 9 milionů dolarů. I to ale nestačilo k dostatečnému růstu a služba tak končí. Dle vedení společnosti je další chod vzhledem ke konkurenci v podobě YouTube či Facebooku neudržitelný.

Jedním z problémů bylo specifické zaměření. Vidme fungovalo jako jakýsi hybrid mezi YouTube a Redditem, ale počet aktivních uživatelů nestoupal tak rychle, jak by si tvůrci představovali, i přesto, že růst byl stabilní. V polovině prosince se tak Vidme uzavře a do 60 dní vyplatí zbývající závazky vůči tvůrcům. Ukončení provozu jako takového se ovšem nekoná.

krist

Přečtěte si takéProjektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2017 se stal Hlídač státu. DVTV získalo cenu popularityProjektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2017 se stal Hlídač státu. DVTV získalo cenu popularity

Vidme má aktuálně na 1 milion registrovaných tvůrců videí, které sleduje přes 25 milionů aktivních diváků měsíčně a za celou dobu fungování se tak podařilo vytvořit kolem 6 miliard přehrání, což umožnilo nejlepším autorům vydělávat tisíce dolarů měsíčně. I tak to ovšem zdaleka nestačí a v porovnání například s YouTube jde i pro autory videí o méně lukrativní platformu.

vidme2

Díky tomu, že má Vidme k dispozici stále podstatnou část ze svého financování, chce v příštím roce vypustit zcela nový produkt, na kterém by měl zakladatel Warren Shaeffer pracovat spolu s původním týmem. Detaily prozatím známy nejsou. Stávající platformu s uživateli pak chce Vidme nabídnout potenciálním partnerům.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym