Největší tržiště na těžbu kryptoměn po hackerském útoku přišlo o 68 milionů dolarů

nicehashtop
0Zobrazit komentáře

I přes relativně vysoký stupeň zabezpečení a anonymity jsou směnárny, kryptobanky či obecně jakýkoliv byznys spojený s držením většího množství kryptoměn, ohroženy častými hackerskými útoky. Problém ovšem často není tolik v samotné technologii, která je postavena na blockchainu, jako v zabezpečení webových aplikací, které na ní fungují.

To se nyní stalo osudným asi největšímu tržišti na těžbu kryptoměn NiceHash, které svým uživatelům nabízí možnost prodávat a nakupovat svůj výpočetní výkon pro těžbu mnoha kryptoměn. Údajný hackerský útok během včerejška vysál veškeré dostupné finance z digitální peněženky, jenž obsahovala 4 736 BTC v aktuální hodnotě 68,4 milionů dolarů ($14 448 / BTC), tj. téměř 1,5 miliardy Kč.

spotibo

Přečtěte si takéSlovenský analytický startup Spotibo získal investici přesahující 6 milionů korunSlovenský analytický startup Spotibo získal investici přesahující 6 milionů korun

Většina uživatelů si po vytěžení kryptoměn převáděla postupně zůstatek do svých privátních peněženek – podstatná část z nich si je ovšem nechávala v celé výši na NiceHash, což se jim stalo osudným. Několik zdrojů navíc spekuluje o tom, že byl útok cílený a vedení NiceHash o něm vědělo a využilo ho k ilegálnímu vyvedení peněz.

blockchain

Všechny Bitcoiny, které se hackerským útokem podařilo získat během jediného dne, jsou poté uloženy v této peněžence a prozatím nebyly nijak využity dále. NiceHash k celému útoku vydalo prohlášení na webu, které informuje o krátkodobém přerušení provozu na následujících 24 hodin, dokud se situace nevyřeší a o snaze zabezpečit platformu tak, aby nic z toho již neopakovalo.

nicehash

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym