Google ukázal podobu svého nového kampusu, který pojme až 4500 zaměstnanců

carribean2
0Zobrazit komentáře

Problémy dnešních technologických gigantů, mezi které bezesporu patří například Facebook, Amazon, Apple či Google, začínají čím dál více zasahovat do potřeb samotných zaměstnanců. Nejen, že jim firmy nabízí všemožné benefity, zábavu a flexibilní pracovní dobu, ale začínají řešit také problém s bydlením či dopravou do práce – především pak v okolí San Francisca.

Například Google, podobně jako Facebook, plánuje zcela nový komplex, který sám o sobě zaujme plochu téměř 93 tisíc metrů čtverečních v kalifornském Sunnyvale (cca. 60 km jižně od San Francisca). Konkrétně v Moffett Parku, kde vyroste nový designový kampus s kapacitou pro 4500 zaměstnanců, 2000 parkovacích míst a také množstvím dalších budov.

tokentax

Přečtěte si takéV globálním Product Hunt hackathonu vyhrál nástroj pomáhající s daněním příjmů z kryptoměnV globálním Product Hunt hackathonu vyhrál nástroj pomáhající s daněním příjmů z kryptoměn

Google si pro projekt, který dostal název Caribbean, koupil na celém pozemku již přes 50 budov v hodnotě přes 1 miliardu dolarů. Samotný kampus by měl být ovšem rozdělen na dvě budovy s velkými celopodlažními okny, rozprostírajícími se na 5 patrech a s klikatou cestou, která umožňuje venkovní přístup do každého patra a zároveň spojuje obě budovy.

carribean

Součástí celého projektu výstavby, pro níž Google podal v průběhu minulého týdne plány městu, by měly být také ubytovací jednotky pro samotné zaměstnance, což by řešilo již zmíněný problém s dojížděním a s předraženým bydlením v Silicon Valley. Google se již dříve zmínil, že by chtěl nájmy nabízet za o něco nižší, než tržní cenu, eventuelně i s příspěvkem města.

Vše je teprve na začátku

Samotné ubytování ovšem nebude přímo v Sunnyvale, nýbrž v nedalekém San Jose, kde Google kupuje budovy také a kde celkově plánuje až 744 tisíc metrů čtverečních nové výstavby. Plány a nakoupené budovy či pozemky jsou prozatím to jediné, co má ovšem Google v ruce. Část, včetně hlavního kampusu, by měla dle společnosti být hotova nejdříve v roce 2021.

carribean4
carribean3

Foto: Google / BIG architecture

Diskuze (0)

Novinka

Anonym