Google Maps byly vybaveny chytrou funkcí, která vám připomene, že máte vystoupit z vlaku či tramvaje

Filip HouskaFilip Houska

googlemaps_2
0Zobrazit komentáře

Stalo se to snad každému. Sedíte ve vlaku či v městské hromadné dopravě, posloucháte hudbu, projíždíte sociální sítě nebo čtete knihu a neuvědomujete si okolní svět. To však může být zrádné, protože snadno zapomenete, kdy vystoupit na předurčené zastávce. S novinkou v Google Maps by však tato nepříjemnost mohla být vyřešena.

Technologický gigant z Mountain View do své mapové aplikace, která se řadí mezi špičku svého oboru, přidal chytrou funkci, která vám – při správném nastavení – pomocí push notifikace na vašem zařízení připomene, že se blíží čas výstupu.

indiegogoico

Přečtěte si takéCrowdfundingová platforma Indiegogo spustila investice do kryptoměnových projektůCrowdfundingová platforma Indiegogo spustila investice do kryptoměnových projektů

K tomu stačí v naplánované trase odškrtnout možnost „Připomenout, že nastal čas na přestup“. Aplikace vám následně zašle připomínku (ukáže se i na uzamčené obrazovce) cca pět minut před cílovou nebo přestupnou stanicí a vy budete vědět, že máte brzy vystoupit.

Tento drobný, avšak užitečný doplněk, který je součástí například aplikace CityMapper, je dostupný i v České republice pro vlaky, autobusy, tramvaje či pražská metra, a to jak v rámci iOS, tak Androidu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym