Charitativní bitcoinový projekt již rozdal přes 15 milionů dolarů v Bitcoinech

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

O tajemném bitcoinovém fondu The Pineapple Fund, který rozdává až 86 milionů dolarů (cca 1,85 miliard korun), respektive 5 057 BTC, různým charitativním organizacím, jsme vás informovali před několika dny s tím, že člověk stojící za tímto projektem doposud rozposlal v této kryptoměně přes 3 miliony dolarů čtyřem organizacím.

Situace se však za tuto dobu změnila a The Pineapple Fund, o němž se jedna z prvních zmínek objevila na diskuzním webu Reddit, má nově ve svém portfoliu čtrnáct neziskových organizací, kterým dohromady v bitcoinech daroval okolo 15,1 milionů dolarů.

carribean2

Přečtěte si takéGoogle ukázal podobu svého nového kampusu, který pojme až 4500 zaměstnancůGoogle ukázal podobu svého nového kampusu, který pojme až 4500 zaměstnanců

Po jednom milionu dolarů obdaroval fond anonymního bitcoinového milionáře organizace jako Charity: Water a The Water Project (zajišťování pitné vody), MAPS, Watsi a SENS Research Foundation (poskytování zdravotní péče) nebo New Story (výstavba domů), Pencils of Promise (výstavba škol), Mona Foundation (práva žen), EFF (ochrana občanské svobody v digitálním světě) a Internet Archive, internetovou knihovnu schraňující nejen knihy a filmy, ale také stovky miliard webových stránek.

winklevoss

Bratři Winklevossovi, zakladatelé směnárny Gemini, drží v kryptoměně bitcoin přes miliardu dolarů

Obdarovány byly i neziskové spolky Greensteps (ochrana životního prostředí), BitGive, který má stejný cíl jako The Pineapple Fund, OpenBSD (poskytovatel open-source operačního systému) nebo finanční iniciativa GiveDirectly, jež získala rovnou 5 milionů dolarů.

Poloviční Robin Hood ve světě nejrozšířenější kryptoměny

Důvodem, proč doposud neznámý člověk pod pseudonymem Pine, který do Bitcoinu investoval v době, kdy hodnota nebyla zdaleka tak vysoká jako nyní (cca 14 400 dolarů), rozdává svých 5 057 bitcoinů je ten, že má tolik peněz, kolik zkrátka nedokáže nikdy spotřebovat, a proto chce pomoci světu.

Jeho štědrost se potenciálně může týkat i vás. Pokud máte nějakou organizaci, stačí jen vyplnit tento formulář a požádat o příspěvek.

4EFA44F9-9621-46D6-BD79-4D823B418B3A

Foto: TechCrunch (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym